روز خلیج فارس گرامی باد
در تیرماه 1384 شورای عالی انقلاب فرهنگی، دهم اردیبهشت ماه را روز ملی خلیج فارس نامگذاری کرد که مصادف با اخراج پرتقالی ها از خلیج فارس است.
خلیج فارس با مساحت ۲۳۷٬۴۷۳ کیلومتر مربع سومین خلیج بزرگ جهان به شمار می رود و از دیرباز نام فارس بر گستره آن حک شده است؛ چه از حدود هزار سال پیش که آن را «درایه تیه هجاپارسا آئی تی» می خواندند چه در دوره های مختلف که به زبانهای گوناگون آن را «البحرالفارسی» «الخلیج الفارسی» «ماره پرسیکوس» «گلف پرسیک» «پرزشیر گلف» «پرسیس» «یاپرسیکوس» می گفتند.
در تمامی این دورانها پهنه نیلگون خلیج فارس تماشاگر غیرت دلیرانی بوده که برای حفظ میهن و این عضو از پیکره کشور تا پای جان ایستادگی کردند، بخشی از جهان که همیشه پارس بوده و تا ابد پارس خواهد ماند.
خلیج فارس علاوه بر ثروت معنوی، منابع نفتی و گازی و موقعیت استراتژیک سیاسی و اقتصادی، دارای طبیعت منحصر بفرد بوده و زیستگاه گونه های جانوری و گیاهی نادری است؛ از سطح تا بستر عظیم خلیج فارس سرشار از شگفتی است، از جنگلهای حرا گرفته تا لاکپشت های کمیاب، مرجانهای شگفت انگیز و پرندگان مهاجر و انواع ماهی های تجاری و زینتی، اسفنجها و شقایق های دریایی، دلفین ها، کوسه ها و نهنگها که همه به این آبهای نیلگون پناه آورده اند.
ویا آن صحنه های مسحور کننده آرامش دریا و یا تلاطم امواج که انسان را به تواضع وا می دارد.
با این وجود خلیج فارس مانند بسیاری از زیستگاهها از آسیب انسان در امان نمانده و به شکلهای مختلف در معرض آلاینده ها قرار گرفته است که بالطبع پیامدهای جبران ناپذیری بر این گونه ها و محیط زیست خواهد داشت.
و چه زیباست برای حفظ این نوعِ بی نظیرِ حیات و ثروت ملی هر بخشی از جامعه با تمام توان و امکانات، نقش خود را ایفا کند.
وَهُوَ الَّذِي سَخَّرَ الْبَحْرَ لِتَأْكُلُوا مِنْهُ لَحْمًا طَرِيًّا وَتَسْتَخْرِجُوا مِنْهُ حِلْيَةً تَلْبَسُونَهَا وَتَرَى الْفُلْكَ مَوَاخِرَ فِيهِ وَلِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُون
و اوست كسى كه دريا را مسخر گردانيد تا از آن گوشت تازه بخوريد، و پيرايهاى كه آن را مىپوشيد از آن بيرون آوريد. و كشتيها را در آن، شكافنده [آب] مىبينى، و تا از فضل او بجوييد و باشد كه شما شكر گزاريد.
سوره نحل آیه 14
اعظم زاهدی