۲۶ آذرروز حمل ونقل ...
رویدادهایی پیرامون ما در حال رُخ دادن است که از اهمیّت بسیار زیادی برخوردارند. برخی از این رویدادها، آنقدر هستند که انگار نیستند! در واقع با وجود تاثیر و اهمیت زیادی که در زندگی روزمرهی ما دارند، به دلیل همیشگی بودنشان، در ذهن ما انسانها مغفول واقع میشوند. آنها زمانی اهمیت حضور خود را آشکار میکنند که کوچکترین خللی در انجام هر روزهشان ایجاد شود.
از جملهی این رویدادها، فعالیتی است که آن را حمل و نقل نامیدهایم. حمل و نقل از جمله فعالیتهایی است که قدمتش از تاریخ بشر هم فراتر میرود. انسان هوشمند، از بدو خلقت بر اهمیّت و جایگاه حمل و نقل برای بقای خود آگاه شد و در طول تاریخ همواره با کشفیات و اختراعات گوناگون، تلاش کرده تا روشهای آسانتر، سریعتر و نیرومندتری را برای جابجایی خود و اقلام مورد نیازش بیابد و بسازد. تلاشهایی که اختراع چرخ نقطهی عطفی در آن بوده و امروزه ما را به شیوههای بسیار پیشرفته و پیچیده، حتی برای حمل و نقل انسان و کالا به دیگر کُرات کهکشانی رسانده است.
شاید خیلی از ما، کمتر پیش بیاید که در طول شبانه روز، به اهمیّت غیر قابل انکار حمل و نقل در زندگیمان فکر کنیم. اما هر گاه که کوچکترین خللی در این شریان حیاتی رُخ دهد، بلافاصله میتوان متوجه نقش بی جایگزینش شد. تصوّر کنید تنها برای چند ساعت سیستمهای حمل و نقل انسانی و کالا در شهر یا کشور متوقف شوند! فلج کُل جریان زندگی، اولین تصویری خواهد بود که از این تصوّر در ذهن شکل میگیرد. گویا حمل و نقل، شریان خون در رگهای حیات اقتصادی و اجتماعی جامعه است.
با تصوّرهایی اینچنینی، بدون شک میتوانیم با نگاهی متفاوت به جایگاه حمل و نقل و نقشی که زحمتکشان این حیطه در زندگی و آیندهی ما و فرزندانمان دارند بنگریم.
سال ۱۳۶۲ بود که در بحبوحهی جنگ و فشارهای اقتصادی، به دلیل کمبود وسایل حمل و نقل باری، حدود صد فروند کشتی حامل بار در بنادر جنوبی کشور در انتظار مانده بودند و این موضوع خود داشت به چالشی بزرگ برای کشورمان بدل میشد. روز ۲۶ آذر ماه امام(ره) فرمانی را مبنی بر بسیج کامیونداران صادر کردند و با این فرمان و همکاری کامیونداران سراسر کشور، بارها از کشتیها تخلیه و به مناطق مختلف فرستاده شد. به مناسبت آن همراهی و همکاری همگانی، ۲۶ آذر را روز ملی حمل و نقل نامیدهاند.
این روز بر یکایک زحمتکشان مبارک