یک راه حل و چالش انقلابی برای بحران کرونا
بررسی آمار کرونائی در کشور بعد از تعطیلات مرسوم نوروزی نشان می دهد متاسفانه همچنان روزانه با بیش از ۲۵۰۰ نفر مبتلای جدید و حدود ۱۵۰ نفر فوتی قطعی روبرو هستیم.
🌀قطعا آمار واقعی بیشتر از این اعداد است ، زیرا این اعداد صرفا بر مبنای تست های استاندارد و انجام شده به دست می آید.
💬هرچند تولید و تهیه کیت تست ، عدم مراجعه کمتر مردم به بیمارستان ها (بعد از آن نگرانی های اولیه که با کوچکترین علائم حتی سرماخوردگی ساده ، مردم با نگرانی به بیمارستان ها مراجعه می کردند و از همین طریق حتی مبتلا می شدند.) اکنون نرخ مبتلایان تقریبا ثابت مانده است یا بقول وزیر بهداشت ، در مرحله مدیریت بیماری هستیم و نه کنترل آن، باید زندگی عادی را همراه با این ویروس هم آغاز کنیم.
🗯اما چگونه می توان در این شرایط کسب و کارهای عادی را آغاز کرد؟
🌀تجربه سیزده بدر و رعایت جدی مردم ، نشان می دهد بستر مناسبی برای اجرای یک پویش مردمی وجود دارد.
💬اگر می گوئیم در خانه بمانیم ، توجه داریم که این کار بیشترین صدمه اش را به ضعیف ترین قشر شهری می زند. اقشاری که با دستفروشی ، روزمزدی ، کارگری در مراکز خدمات شهری و … زندگی خود را می گذراندند .
🗯دولت نیز با کمبود منابع و بودجه روبروست و در شرایط عادی حتی در تامین همان یارانه جزئی ثابت ۴۵ هزارتومانی هم مشکل داشت و با گرانی سه برابری بنزین هم نتوانست بسته کمک معیشتی به همه نیازمندان برساند.
با کاهش مصرف بنزین ، حتی درآمدهای دولت از این ماخذ هم کم شده است و ممکن است تعادل قبلی را هم نداشته باشد.
🌀پس چاره چیست؟ تا کشف دارو و واکسن ویروس هم بنظر می رسد باید در کنار این ویروس زندگی کنیم.
💬پیشنهاد من اولا ایجاد سریع بانک اطلاعاتی جامع از وضعیت درآمد و اشتغال همه مردم و بخصوص اقشاری که در هیچ آماری نمی آیند(نه در لیست مددجویان امداد ، نه در لیست بیمه تامین اجتماعی، نه در هیچ لیست و بانک اطلاعاتی …) است
🗯اینکار می تواند به سرعت مانند طرح سرشماری انجام شود و نوعی آی دی کارت سلامت ، دارائی و درآمد تهیه شود یا در کارت های ملی هوشمند فعال شود.
🌀ثانیا، دولت با کاهش درصدی از حقوق مدیران ارشد ، اعم از سازمان ها و نهادهای دولتی و عمومی ، از مدیران شرکت های دولتی یا وابسته به دولت که از بودجه عمومی هم استفاده نمی کنند (و اتفاقا بخش قابل توجهی هم هستند) بودجه لازم برای کمک معیشتی کرونائی اقشار مستضعف را فراهم نماید.
💬این موضوع را می توان بصورت یک پویش انقلابی و عمومی و یک ضرورت اجتماعی مطرح و اجرای آن را درخواست نمود.
🗯با وجود ستاد سران سه قوه، امکان تصویب موقت و سریع چنین موضوعی وجود دارد و از یک حمایت عمومی برخوردار بوده و با مخالفت بخشی از مدیران ارشد فقط روبرو خواهد بود که می توان با ایجاد یک مکانیزم شفافیت از فشار این قشر از مخالفان کم کرد.
🌀این کار در کنار قوانین مصوب قبلی از جمله برنامه ششم توسعه ، و ایجاد سامانه حقوق و مزایای دولتمردان و مدیران کاملا عملیاتی است و در صورت تبدیل به یک پویش اجتماعی می توان آن را عملیاتی کرد.
دکتر مقداد
۹۹/۰۱