نکاتی درمورد پرخوری کودکان
این روزها در کوچه و خیابان بچه های تپلمپل زیاد دیده می شوند. بدون آمار رسمی هم می شود حدس زد که بچه ها در حال چاق شدنهستند که یک دلیلش پرخوری است.
درباره پرخوری کردن بچه ها چند نکته را اگر بدانیدخوب است:
1. بعضی از بچه ها وقتی دچار اضطراب، غم،یا عصبانیت می شوند شروعبه خوردن میکنند. در این موارد باید عامل این احساسات منفی کودک را با عوامل آرامش بخش و شادیآور مثل پیاده روی، ورزش، میهمانی، بازی، حمام کردن، نقاشی کردن یا هر راه دیگریکه سراغ دارید جایگزین کنید.
2. وقتی حوصله بچه سر می رود برای احوالپرسیسری به یخچال می زند (مثل خیلی از بزرگترها). باید کاری کنیم که مشغول باشد.
3. رژیم سخت و سرخود حتی اگر به انتخابخودش باشد مدت کوتاهی جلوی پرخوری را می گیرد اما بعد از مدتی فنرش در می رود و ازروز اولش هم بدتر می شود.
4. خوراکی جایزه نیست. اگر برای کارهایخوبش به او خوراکی جایزه بدهید او را دچار عادت بد غذایی کرده اید. از آن بدترزمانی است که جایزه کذایی چیپس و پفک و هله هوله های بی خاصیت باشد.
5. برنامه غذا خوردن کودک باید منظم ومحدود به زمان و مکان خاصی باشد. کودکی که جلوی تلویزیون غذا می خورد اصلاً متوجهسیر شدنش نمی شود. در ضمن هر وقت هم که تلویزیون می بیند دوست دارد چیزیبخورد.
6. بچه هایی که خودشان غذا می خوردند حجم کمتری غذا می خورند. وزمان بیشتری را به غذا خوردن اختصاص می دهند و این فاصله زمانی باعث می شود کهاحساس سیری کنند و از غذا دست بکشند.
7. برای جلوگیری از پرخوری بچه ها نبایدآنها را مسخره کرد.پرخوری که خوب نمی شودهیچ اعتماد به نفسش هم از بین می رود.
8. از یک طرف از پرخوری کردن و چاق شدنبچه نگرانیم و از طرف دیگر علاوه بر غذای چرب و خوشمزه چند تا دسر و شیرینی درجهیک هم سر سفره می گذاریم. می شود آیا؟
9. بعضی از والدین هنگامی که بچههایشان دو لپی غذا می خورند یک جور خاصی به آنها نگاه می کنند و دائم قربان صدقهآنها می روند. این برای بچه هایی که دنبال جلب توجه مادر هستند یک نشانه است: بیشترغذا بخور تا عزیز دل مامان باشی.
سید مهدی خدایی