جوان بنی هاشم حرمت جوانان عالم شد
شعبان ماه سراسر سروری است که درآن میلاد اولیای بزرگ دین اسلام رقم خورده است.
یکی از روزهای این ماه عزیز، ولادت گهربار نمود رخ احمد و چهره محمدی، یعنی علیاکبر (ع) است.
وی که به زیبایی به پیامبر(ص) نسبت داده شده و فرزند ابی عبدالله الحسین(ع) و لیلا (دختر ای مره) است، در یازدهم شعبان، سال43 قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود.
امام حسین (ع) در کربلا فرموده اند: خدایا شاهد باش بر این قوم که برای شان نمایان ساختم جوانی را که شبیه ترین مردم است به رسول تو که هرگاه مشتاق زیارت نبی خدا می شدیم به او نگاه می کردیم.»
[1]
«جوانی» همان آغاز شکفتن و رویش دوباره انسان است.
دوره جوانی انقدر مهم است که خداوند، بسیاری از نعمت هایش را در جوانی به انسان ارزانی میدارد؛ پس این برهه، موهبتی از جانب خداوند است.
در حدیثی از رسول اکرم (ص) آمده که فرمودهاند:
«فضیلت جوان عابد که از آغاز جوانی عبادت کند بر پیری که وقت کهولت به عبادت بپردازد، همانند فضیلت پیغمبران بر دیگر مردمان است.»[2]
حضرت علی اکبر در کربلا حدود ۲۵ سال داشت. برخی راویان سن ایشان را ۱۸ سال و ۲۰ سال هم گفته اند؛ او اولین شهید عاشورا از بنى هاشم بود. شجاعت و دلاورى حضرت على اکبر (ع) و رزم آورى و بصیرت دینى و سیاسى او، در سفر کربلا بویژه در روز عاشورا تجلى کرد.
با این وصف این بزرگوار باید الگوی جوانان باشد چرا که جوانی، ثروت و گنجینه ارزشمندی است که انسان باید بهای آن را بداند و به بطالت تلف نکند.
این گوهر گرانبها را در راه سعادت خویش، به کار میگیرند.تا آنجا که حضرت رسول (ص) میفرمایند: «خداوند بر وجود جوان عبادت پیشه بر ملائکه می نازد و مباهات می کند.» [3]
میلاد حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان گرامی باد.