برای داشتن ذهنی توانمندچه کارکنیم ؟؟؟
-13 آذر، سوم دسامبر چه روزی است؟
این روز در سال 1992 از سمت سازمان ملل متحد، «روز جهانی افراد دارای معلولیت»، نامگذاری شد و هدف آن، ارتقای جایگاه اجتماعی، اصلاح نگرش و باور عمومی نسبت به توانمندی های این افراد است. بدون شک، اعضای هر جامعه به ویژه مسئولان وظیفه دارند شرایطی را فراهم آورند تا این گروه از شهروندان زندگی بهتری داشته باشند؛ اما مسئله مهم تر این است که ذهنیت کسانی که دارای معلولیت هستند نیز باید نسبت به توانایی های خود مثبت و بر اساس واقعیت باشد تا بتوانند با مشکلات مبارزه کنند.
همه ما می دانیم تحقق این خواسته آسان نیست اما با تلاش، برنامه ریزی و شناخت بهتر خود می توان به آن رسید.
در ادامه به چند نکته اشاره می کنیم که می تواند در شکل دادن این تفکر به همه، به ویژه افراد دارای معلولیت کمک کند.
- تفاوت وجود دارد اما کمبود نه:
واقعیت را بپذیرید؛ مدام فکر نکنید که چرا این اتفاق برای من افتاده است؟
با وجود سختی ها، ذهن تان را فعال و آماده نگه دارید. مطالعه کنید و به رشد شخصی خودتان اهمیت بدهید. داشتن یک ذهن توانا از هر ویژگی دیگری برای موفقیت، حیاتی تر است.
- توجه بیشتر به نقاط قوت :
فقط روی اتفاقی که رخ داده، متمرکز نشوید و خودتان را با آن تعریف نکنید. برای رسیدن به اهدافتان، به ابعاد مثبت وجودتان بیشتر از یک دیدگاه منفی نیاز دارید؛ توانمندی هایتان را بشناسید و آنها را پرورش دهید.
- مقایسه نکردن:
قیاس با دیگران، فقط باعث می شود که احساس بدی نسبت به خودتان پیدا کنید و اعتماد به نفس تان را پایین می آورد؛ به این باور برسید که مانند همه، انسانی منحصر به فرد هستید.
- حضور در اجتماع:
با وجود فرهنگ سازی های انجام شده برای ارتباط با افراد دارای معلولیت، همچنان کسانی هستند که با ناآگاهی خود باعث رنجش شما می شوند؛ به خاطر آنها، گوشه نشین نشوید و رفتار دیگران را مبنای ارزش گذاری خود قرار ندهید.
- داشتن یک الگوی موفق:
زندگی نامه انسان های موفق به ویژه افراد دارای معلولیت را بخوانید و الگوی خود قرار دهید؛ چون آنها هم تجربه شرایط سخت شما را داشتند، اما با نگاه مثبت و اراده شکست ناپذیر خود زندگیشان را تغییر دادند.
- مایوس نشدن:
تسلیم نشوید و برای رسیدن به خواسته هایتان به تلاش خود ادامه دهید.
به امید روزی که همه افراد دارای معلولیت، زندگی راحت تری را تجربه کنند.